Teknik och service , Biblioteksenheten

Beskrivning

Vi söker dig som vill arbeta i en delad tjänst, 50% som arkivarie och 25% som biblioteksassistent. 

Arbetsuppgifter

Som arkivarie arbetar du med framtiden, samtiden och historien. Du vårdar, lämnar ut och håller handlingar tillgängliga. Du arbetar med att ge service, råd och stöd till personal, förtroendevalda, media och medborgare i arkivfrågor. Du skapar och uppdaterar styrdokument, utför gallring, ordnar och förtecknar arkiv. I din roll ingår att utbilda medarbetare i arkivrelaterade frågor. Du kommer också att bistå förvaltningarna med stöd i frågor som gäller offentlighet och sekretess. Du stöttar verksamheterna vid upprättande och revidering av dokumenthanteringsplaner. Arbetet är varierande och självständigt och förutsätter flexibilitet samt förmåga att ta egna initiativ.

I den här tjänsten arbetar du också som biblioteksassistent på 25%. Då har du tjänstgöring i lånedisk, arbetar med bokuppsättning samt utför andra vid biblioteket förekommande arbetsuppgifter. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen med inriktning mot arkivvetenskap eller likvärdig utbildning. Du har god kännedom om det regelverk som styr arkivverksamheten som t.ex. arkivlagen, personuppgiftslagen samt offentlighets- och sekretesslagen.

Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet och vill att du som person har god samarbetsförmåga, ansvarskänsla och initiativförmåga samtidigt som du är van att arbeta självständigt. Du tycker att det är roligt att arbeta med förbättrings- och förändringsarbete och har förmågan att driva arbetet framåt. Du är serviceinriktad och strukturerad med god kommunikativ förmåga.

Även du som befinner dig under utbildning är välkommen med din ansökan.

I den här rekryteringsprocessens kan vi komma att tillämpa löpande urval av sökande. 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-12-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Filipstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/196
Kontakt
  • Jan Fröding, 070 190 48 34
Publicerat 2018-09-13
Sista ansökningsdag 2018-10-13

Tillbaka till lediga jobb